5 sätt att veta vilken gren av islam som passar dig

Islam är världens näst största religion, med över 1,6 miljarder människor som utövar den runt om i världen. Men det finns tre huvudgrenar av islam: sunni, shia och ahmadiya – och det finns stora skillnader i dess ursprung, tro och hur de praktiserar religionen. Om du har tänkt börja praktisera islam är det viktigt att veta vilken gren som passar bäst för dig.

För att hjälpa dig att bestämma vilken gren av islam som är bäst för dig har vi sammanställt den här listan med två saker som kan hjälpa dig att komma igång.

2 sätt att hitta den bästa grenen av islam för dig

Det kan vara svårt att hitta den bästa muslimska grenen för dig. Men genom att följa dessa två enkla tips kan du begränsa dina alternativ.

  • 1. Tänk på deras ursprung – Sunni följer strikt Muhammeds bestämmelser att handla och leva, samt bestämmelserna i Koranen. Medan Shiamuslimerna följer Muhammeds svärson Alis tolkning av Koranen.
  • 2. Identifiera hur mycket tid du har att ägna åt religiös praxis – Vissa inriktningar kräver att du tillägnar mer tid åt islam, än andra. Så tänk efter vad som är realistiskt för dig och din situation!

Islams olika huvudgrenar

december 18, 2021