Vi har listan – Länderna med den största muslimska befolkningen

Muslimer utgör en stor del av världens befolkning. Så mycket att den muslimska befolkningen i världen uppskattas till 1,6 miljarder människor, med cirka 23 länder som har en muslimsk majoritet.

Men vilka länder har den största muslimska befolkningen? Vi har tagit fram listan åt dig!

Topp 4 länder med muslimsk befolkning

I fallande ordning finns det mest muslimer i följande länder: Indonesien, Pakistan, Bangladesh och Egypten.

Muslimska befolkningen i Indonesien

Indonesien är världens folkrikaste muslimska land och har många moskéer och islamiska skolor. Islam fördes till Indonesien av köpmän från Arabiska halvön, som fann där tillflykt efter att ha flytt från förföljelse i Spanien. Idag består muslimerna av 87% av den indonesiska befolkningen.

Muslimska befolkningen i Pakistan

Pakistan är det näst största muslimska landet i världen med en befolkning på mer än 193 miljoner där cirka 97% av människor tillhör islam. Vissa forskare tror att islam började i Pakistan redan på 800- talet, medan andra pekar på 1300- talet.

Muslimska befolkningen i Bangladesh

Med en snabbt växande befolkning på 172 miljoner är Bangladesh det tredje folkrikaste landet i världen. Den har en muslimsk majoritet och är en av världens största globala centra för islamiskt lärande. Religionen introducerades för första gången i Bangladesh av sunni missionärer år 604 e.Kr. och har utövats där sedan dess.

Muslimska befolkningen i Egypten

Egypten är hem till en stor befolkning av muslimer och de uppskattas vara 90% av dess befolkning. Den muslimska befolkningen i Egypten är den största i Mellanöstern och Nordafrika. Det tidigaste omnämnandet av islam i Egypten går tillbaka till början av islam.